Maand van de grafiek 2016 in Meermanno

10 grafisch kunstenaars aan het werk in Museum Meermanno, Den Haag 

In de weekenden van 1-2, 8-9, 15-16 en 22-23 oktober 2016.
open 12-16u. Prinsessegracht 30, op loopafstand van het CS

Ik werkte aan de Korrexpers op 15 en 16 oktober.

 drukgang 3

Onze inspiratie komt uit het museum zelf. Voor mij was dat de Verzamelaar. Wat gebeurt er met een collectie na je dood? Wordt het verkocht, komt er een museum voor, verdwijnt het? Het liefst heb je een eeuwig leven om je schatten te koesteren en je verzameling te laten groeien. In mijn druksel komen de rode lakzegels uit een kastje in het museum terug als beeld voor ritme in de verzameling. Gedeconstrueerde gouden bandjes als ontmanteling. Ik drukte een “Elixer voor een lang leven” (recept uit “De Steen der Wijzen’) in de kleuren die we zagen in een van de eerste gedrukte boeken (incunabelen): de klassiekers rood-zwart-goud.

Collectie Meermanno

De prenten komen in een doos waarvan een gelimiteerd deel (op is op) te koop is in het museum voor € 245,- per doos. Ook te reserveren bij Winnifred Dijkstra via: dijkstra [apestaartje] meermanno [punt] nl

O.a houtsnede, boekdruk, etsen, blinddruk komen voorbij. Mijn collega’s zijn Jaap Andela (zetwerk), Angeline Dekker, Marlies Dijkstra, José Frijns, Thomas Gravemaker, Hanna de Haan, Ton Martens, Mariëtte Mulder, Marieta Reijerkerk, Karel Treebus (zetwerk) en Lies Verdenius.

http://www.meermanno.nl/index/-/p-2636

E: 10 graphic artists are working at Museum Meermanno, The Hague, during weekends in october, the ‘month of graphic arts’. The results are collected in a box, for sale at the museumshop afterwards.

Maaike van der Meulen

Adres atelier:
Tante Papier/Pluuspers, atelier P05
Grote Voort 10
8041 AM Zwolle
Nederland

bezoek alleen op afspraak.

 

Tante Papier is ingeschreven bij de KVK

© 2020 Maaike van der Meulen 
respect copyright, encourage creativity

Over Maaike, Tante Papier en de Pluuspers

Boekmaker
Margedrukker (Pluuspers)
Papierschepper
Illustrator
pop-up boekenliefhebber en -verzamelaar