Kunstenaarsboeken in Apeldoorn 2014

Kunstenaarsboeken

MET: Titi Zaadnoordijk – Antje Veldstra – Karla Kassenaar – Pien Rotterdam – Maaike van der Meulen – Sybren Rodenhuis – Ellen Babtist – Loes Huis in ‘t Veld – Milena Tlustá – Doortje de Vries – Rozemarijn van Limburg Stirum – Anne-Mieke Boonstra – Frans Baake.

“Expositie met werk van een 10-tal beeldende kunstenaars samengesteld door Doortje de Vries. Een schets, een idee of een uitgewerkt concept in de vorm van een boek. Elk boek is een samenhangend geheel met de eigenheid die de kunstenaar karakteriseert. Originaliteit en ambacht spelen een grote rol. De boeken zijn unica of in een kleine oplage gepubliceerd. Enkele kunstenaarsboeken zijn te koop.”

‘Dots’ detail.  ‘Post’ detail.

Mijn inbreng: het kakelverse nieuwe boek ‘Dots’. In deze leporello zie je het plezier terug van het drukken met ornamentjes: een stip en een asterisk. Ingeinkt met de hand en afgedrukt op een proefpersje laat dit boek een serie variaties en experimenten zien. Zij vormen een verzameling om van te genieten. Het boek ‘Post’ ligt er ook tentoongesteld.

—————-

Weekend Galerie Loolaan 49 Apeldoorn.

16 – 17 augustus en 23 – 24 augustus 2014

Openingstijden: 13.00 uur tot 17.00 uur

—————–

Exhibition “Artists’ books” at the ‘Weekend Galerie’ Loolaan 49, Apeldoorn, NL. Open 16-17/8 and 23-24/8 13-17h

Curated by Doortje de Vries, you ‘ll see artists’ books in different forms: sketches, ideas or completed designs, but always a book. The character of the artist is reflected in their books. Originality and craftmanship is important. The books are One of a kind or small editions. Some of them are for sale.

My contribution is a new leporello with letterpress dots and asterixes, handprinted, handbound. Unique. And my book ‘Post’.

Boekkunst, expositie

Maaike van der Meulen

Adres atelier:
Tante Papier/Pluuspers, atelier P05
Grote Voort 10
8041 AM Zwolle
Nederland

bezoek alleen op afspraak.

 

Tante Papier is ingeschreven bij de KVK

© 2020 Maaike van der Meulen 
respect copyright, encourage creativity

Over Maaike, Tante Papier en de Pluuspers

Boekmaker
Margedrukker (Pluuspers)
Papierschepper
Illustrator
pop-up boekenliefhebber en -verzamelaar