pop-up boek en geboortekaart

Ik ben tante geworden van Stijn! Natuurlijk wilde ik het geboortekaartje wel maken. Ik koos voor een bewerkelijk procedé en veel snij- vouw- en plakwerk. Het is voor m’n zus en zwager, dus dat deed ik met liefde.

 

ik had het ontwerp zo gemaakt dat ik alles kon drukken van tevoren. Zo hoefde ik alleen te wachten op de geboorte. Die kwam net wat sneller dan verwacht, dus stond ik alsnog de gele eendjes te drukken samen met de naam. Het was nu flink poederen om de natte inkt te laten drogen, heel toepasselijk met baby talkpoeder van een bekend merk…

Handgezet uit Gill, illustraties in linodruk op wit Canson Grain 225 gr tekenpapier, gedrukt op een Korrex Berlin.

My sister had a baby, so I made the birth-announcement cards. With letterpress -old style- and a lot of of cutting, folding and pasting to do. But hee, it’s for my sister and brother-in-law and made with a lot of love.

 

Pop-up boekje ‘7 kleine eendjes’  –  pop-up book ‘7 little ducklings’

Ik had wat drukwerk over, en ik kan dat dan niet in de papierbak gooien… dus ontstond er een verhaaltje met kleine eendjes, een stoute kat (die woont bij dit gezinnetje) en een sterke Stijn.

I had some left-overs from the printing proces. This resulted in a book about little ducklings, a cat and a strong boy named Stijn.

Gemaakt met uitgesneden drukwerk, print, divers (japans) papier, stempelwerk. Met pop-ups en beweegbare delen.

Afm. 185 mm x 160 mm. Unicum.

pop-up boek

Maaike van der Meulen

Adres atelier:
Tante Papier/Pluuspers, atelier P05
Grote Voort 10
8041 AM Zwolle
Nederland

bezoek alleen op afspraak.

 

Tante Papier is ingeschreven bij de KVK

© 2020 Maaike van der Meulen 
respect copyright, encourage creativity

Over Maaike, Tante Papier en de Pluuspers

Boekmaker
Margedrukker (Pluuspers)
Papierschepper
Illustrator
pop-up boekenliefhebber en -verzamelaar