Even wat pop-ups en bijzonders delen

Mijn verzameling groeit gestaag… En ik heb maar besloten daar wat van te laten zien. Dus niet alleen berichten over eigen gemaakt werk en papieravontuur, maar ook mijn grote liefhebberij ‘Pop-up’ zal zo nu en dan in dit nieuws komen.

Er gebeurt zoveel moois op het gebied van bijzondere boeken. Dankzij nieuwe technieken is er veel mogelijk, bijvoorbeeld met lasercut. Deze komt uit Frankrijk: Rebecca Dautremer: Le petit theatre de Rebecca.  Op internet zijn er filmpjes van. Een dik boek en op iedere pagina een nieuwe scene. Adembenemend mooi. NU OOK IN HET NEDERLANDS: ‘Het kleine theater van Rebecca’ ISBN 9789063066352

Een populaire paper-engineer in Frankrijk is Philippe UG, Hij heeft nu twee commerciële uitgaves gemaakt: Drôle d’oiseau en Big Bang Pop. Kleurrijke boekjes waarin, door het gebruik van gekleurd papier, het ontwerp sterk is.

Gekleurd papier is een dankbaar medium, er zijn veel meer pop-ups die zo vormgegeven worden. Bijvoorbeeld Carnaval Animal van Iris Vericourt. Hierin kun je de dieren verdelen in kop-lijf-staart en zo je eigen wonderlijke schepsels maken. Daar is geen talenknobbel voor nodig.

wordt vervolgd…………………………………………………………….

pop-up, pop-up boek, pop-up book

Maaike van der Meulen

Adres atelier:
Tante Papier/Pluuspers, atelier P05
Grote Voort 10
8041 AM Zwolle
Nederland

bezoek alleen op afspraak.

 

Tante Papier is ingeschreven bij de KVK

© 2020 Maaike van der Meulen 
respect copyright, encourage creativity

Over Maaike, Tante Papier en de Pluuspers

Boekmaker
Margedrukker (Pluuspers)
Papierschepper
Illustrator
pop-up boekenliefhebber en -verzamelaar