druksels in de virtuele etalage (2016-2017)

Hierbij een overzicht van drukwerken die ik maakte, maar nog niet eerder op mijn website beschreef.

Koppermaandag 2016 (eerste foto’s)

De derde koppermaandag in mijn Pluuspers bestaan met als thema ‘drie’. Dan is er maar één oplossing voor de eerste maandag na driekoningen: drie koningen op de prent. Weergegeven als drie ornamenten in de kleuren van hun giften; wierrookpaars, goud en mirregroen. Op de andere zijde van de driehoeken staan drie wijsheden. Daarbij heb ik rekening gehouden met heden, verleden en toekomst.

•Gedrukt op Biotop 145 gr. Oplage: drie maal zeven is 21. Genummerd, met paraaf.

Annie M.G. Schmidt – Korsettenwinkel • 2016


Dit druksel is een bijdrage aan de ‘Kist voor Kees’. Een aandenken aan wijlen margedrukker Kees Thomassen, geinitieerd door Stichting Drukwerk in de Marge.

• Gezet uit Bembo romein 12 pt, carlton en van Krimen open kapitalen. Gedrukt op Colorplan Vellum White en Pistachio op een korrex berlin I pers. Oplage 80, waarvan 60 voor het project en 20 losse exemplaren zijn voorzien van een roze rijgsteek in het korset. Genummerd, gesigneerd.

Koppermaandag 2017

 

Mijn 4e koppermaandagprent stond in het teken van mijn stille protest en visie op de wereldgebeurtenissen van de afgelopen tijd. Over Vrijheid van denken en zijn, buiten de kaders denken, opsluiten en het ontsnappen aan je overtuigingen. Ik maakte een drie dimensionaal vierkant met een kijkgat. Binnenin staat ‘De waarheid kan nooit in een geloof of systeem worden gevangen’ (Mary Ward) en aan de buitenzijde drukte ik ‘Het oog ziet alleen wat de geest bereid is te begrijpen’ (Henry Beyson).

• Oplage 32 exx. op roze canson papier in een witte envelop. Een tiental is gedrukt op Biotop wit. Genummerd, met paraaf. Afm. 10x10x10 cm.

Annie M.G. Schmidt – Houtwurm • 2017
Ter gelegenheid van Annies verjaardag op 20 mei drukte ik de Houtwurm op een handdegel in mijn huiskamer. Gezet uit Gill en een houten H, op Zerkall 225 grams papier. Een plano van 16 x 24 cm met een rilrand (houtwurmen eten alles…). Oplage 29, genummerd, met paraaf en colofon op de achterzijde.

Gargouille 2.0 • 2017

Dit drukwerk is gemaakt ter gelegenheid van de 70e verjaardag van drukker en kunstenaar Marja Scholtens van De Klaproos/coquelicot. De doos met als thema ‘De franse slag’ bevat bijdragen van 50 margedrukkers.

De waterspuwer op de kerken spreekt tot de verbeelding. Ik maakte een nieuwe versie, de Gargouille 2.0. Wie weet waar die toe in staat is. Hij kan in ieder geval transformeren door de schijf een slag te draaien.

• De triptiek is gedrukt op dik bruin papier, uit een lade opgeduikeld. Met ornamenten en Gill gedrukt op een Berlin I Korrexpers. Afm. 20×20 cm, in een oplage van 70 voor het project en enkele ontsnappingen (ik weet dat dat 20 gargouilles zijn).

  • Zijn ze nog te koop? kijk in de winkel

Pluuspers

Maaike van der Meulen

Adres atelier:
Tante Papier/Pluuspers, atelier P05
Grote Voort 10
8041 AM Zwolle
Nederland

bezoek alleen op afspraak.

 

Tante Papier is ingeschreven bij de KVK

© 2020 Maaike van der Meulen 
respect copyright, encourage creativity

Over Maaike, Tante Papier en de Pluuspers

Boekmaker
Margedrukker (Pluuspers)
Papierschepper
Illustrator
pop-up boekenliefhebber en -verzamelaar