circus pops up!

Ik word vrolijk van circusboeken…

Helemaal als het pop-up boeken zijn 🙂 Het circus inspireert kunstenaars eindeloos; wat wil je ook met die kleuren, kostuums, acrobaten, clowns, dieren en bijzonder theater! Laat de fantasie maar de vrije loop…

Hier zie je ‘Magique circus tour’ -Gerard lo Monaco, ‘Botanique circus’ -FrĂ©dĂ©ric ClĂ©ment, ‘Circus’ -L. Majorowa en ‘ABC is for circus’ -Patrick Hruby (geen pop-up)

Zeer gewaardeerd is de humoristische Lothar Meggedorfer, die met zijn Groot Circus Boek een ware hit had vanaf 1887. Het uitklapbare circus bestaat uit een achtergrond met deels uitgesneden figuren waar vanalles kon bewegen. Het zijn populaire acts uit die tijd. Uitgeverij Ploegsma bracht veel later een eenvoudiger uitgave opnieuw in de handel:

Circus, het houdt je jong. Zoals Alexander Calder, de beroemde kunstenaar die zijn hele leven aan zijn kleine circus bleef knutselen en huiskamervoorstellingen gaf. En wat een plezier had de man daarin. Het is een inspiratiebron voor mij: blijf spelen!

Uit: ‘Guarda che artista! Alexander Calder’ uitg. FrancoCosimoPanini, 2011, ISBN 9788857003160

Deze zomer bezochten we een tentoonstelling in het kostuummuseum te Moulins, Frankrijk. De glitter en glamour spatten van de kostuums af. Ook het naaien en versieren van de pakken werd getoond; daar komt een geduld en ambacht bij kijken…

Circus, het hangt in de lucht!

pop-up, pop-up boek, pop-up book

Maaike van der Meulen

Adres atelier:
Tante Papier/Pluuspers, atelier P05
Grote Voort 10
8041 AM Zwolle
Nederland

bezoek alleen op afspraak.

 

Tante Papier is ingeschreven bij de KVK

© 2020 Maaike van der Meulen 
respect copyright, encourage creativity

Over Maaike, Tante Papier en de Pluuspers

Boekmaker
Margedrukker (Pluuspers)
Papierschepper
Illustrator
pop-up boekenliefhebber en -verzamelaar